dijous, juny 01, 2023

pin_azul_oscuro14
logo

LA PREHISTÒRIA



A finals del III mil.leni a. C. el poblament prehistòric de la plana ibense es desplaça als puigs i els ves sants de les muntanyes properes, primer al barranc de Gorgàs, per a posterior ment ocupar el barranc dels Molins, amb una clara intenció per partd’ estes societats de controlar les terres amb bon rendiment agrícola i les vies de comunicació. Una de les mostres més excepcionals d’este periode prové de les pintures rupestres adscrites a l’Art Esquemàtic (Patrimoni de la Humanitat) localitzades en un abric situat en les coves d’Almarra.

Els poblats de l’Edat del Bronze (II mil.leni a.C.) en IBI están constituÏts per xicotetes comunitats, societats tribals, formades per diverses families que viuen del conreu de les terresa gricoles més properees i del ramat. Estos recursos es complementen amb la caça i la recol.lecció.

A falta de noves dades, el poblat de l’Edat del Bronze de la Cascada i de Santa Mariaés el de majort amany d’un total de 11 jaciments arqueològics d’este periode en el terme. Fora del Barranc dels Molins, situats davant dels puigs de la Serra d’Ibi, es troven els poblats d’este periode: Santa Llúcia, Sant Miquel i Fernova


DESCARREGA PDF


Anterior