dijous, juny 01, 2023
PUNTO 4
logo

LA GRAN CASA

L’actual Museu de la Festa es troba en un dels edificis més emblemàtics del nucli antic d’Ibi, la Casa Gran. Edifici que manté el seu aspecto senyorial i en l’actualitat un museu que ofereix al visitant la possibilitat de conéixer les festes patronals de Moros i Cristians que es celebren en setembre. Tan mateix, este no és l’únic atractiu, en el seu interior es conserven diversos espais originals de la seua construcció en el segle XVIII.

Destaca la gran qualitat en paviments i rajoles, típics valencians de Manises, que adornen les diferents habitacions de la casa, sent aquells que es troben a l’entrada, escala i cuina els més excel.lents pel seu detall i temática costumbrista.

La familia Pérez Caballero, van ser grans col.leccionistes: gravats, olis, mobiliari i tapissos de gran valor enriquixen les seues sales.

Una de les sorpresas que guarda el museués la presència de dos frescos del segle XVI amb motius religiosos de gran valor. Es troven en dos sales diferents i són un referent del patrimoni local. Els frescos es van trovar en una casa de la propera costereta de San Francisco. Vos animen a que visiteu el museu i gaudiu de l’experiència.