dijous, març 30, 2023
pin_azul_oscuro7
logo

ERMITA DE SANT MIQUEL

L’ermita de Sant Miquel es situa en el cim del puig del mateix nom, en la part més alta d’un rocam que forma una planícia, suficient per a construir una xicoteta ermita

L’ermita és un edifici d’única planta, amb capelles laterals. La seua façana principal està orientada a l’Est, en direcció a la Ermita de Santa Llúcia. Al costar de l’ermita i en la seua cara nord es localitzen les poquetes restes de la que va ser la casa de l’ermità.

L’edifici és d’arquitectura senzilla. Per als cantons i rodejant la porta s’han usat carreus de grans dimensions. En l’interior l’ornamentació és sòbria, destacant la figura de Sant Miquel en una fornícula.

La panoràmica de la Foia de Castalla des del puig és immillorable. Es pot pensar, donades les abundants mostres de jaciments arqueològics en l’entorn, que va poder servir com talaia natural en temps anteriors. Potser que l’il·lustrat valencià Cavanilles fera  en 1797 des d’este lloc el seu gravat de la població d’IBI.

La festivitat de Sant Miquel es celebra el 29 de setembre amb el volteig de campanes, esmorzar, jocs, coets i xaranga. Una romeria munta a l’Ermita des del parc de les Hortes. La festa finalitza al barri, també de Sant Miquel amb una sardinada popular.